Stiri, opinii, informatii

Joi seara,cu incepere de la ora 19:00, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti a gazduit un nou spectacol de exceptie, apreciat de melomanii ploiesteni.
In deschidere a fost prezentat Concertul nr.2 pentru Vibrafon si Orchestra, intitulat “Rhythm of the day”, compus si interpretat de cunoscutul instrumentist ALEXANDRU ANASTASIU, iar dupa pauza, tot sub bagheta Maestrului Tiberiu Soare, Orchestra Simfonica a Filarmonicii a interpretat Simfonia a V-a, in re minor, op.47, compusa de Dmitri Sostakovici.

Cele 4 parti ale Concertului nr.2 se intituleaza:
1. Morning rush.
2. Lazy afternoon
3. Dusk.
4. Midnight Vibes.

O caracterizare a acestora ne-a oferit doamna Lorena Anastasiu, sotia compozitorului si interpretului.
„Este cel de-al doilea concert pentru vibrafon și Orchestră compus de Alexandru Anastasiu. „Rhythm of the day ” surprinde posibila succesiune a momentelor unei zile obișnuite. Prima parte, Morning rush, surprinde răsăritul și animația caracteristică unei dimineți. Cea de-a doua parte, Lazy Afternoon, ne duce cu gândul la un scurt moment de liniște, un respiro mult așteptat într-o zi plină. Dusk, partea a treia descrie acel moment special al trecerii graduale a luminii spre întuneric. Ultima parte, Midnight Vibes poartă amprenta întregii desfășurări a zilei, reducând în prim plan momentele importante ale acesteia. Rhythm of the day, compus pentru vibrafon și Orchestră se remarcă prin temele muzicale expuse și prin înlănțuirile armonice originale. În același timp este o explozie de ritm și energie, menit să introducă publicul ascultător într-o atmosferă specială.”
II multumim distinsei doamne pentru aceasta caracterizare ce a relevat cu acuratete ceea ce splendidul moment muzical de aseara l-a adus in prim plan, apreciat la final de spectatorii prezenti prin aplauze frenetice si numere de bis, acordate cu placere de dl Alexandru Anastasiu, inclusiv cu o mica si gustata gestica umoristica, ce a destins si mai mult publicul. Cateva poze din timpul spectacolului sau puteti vedea in continuare.

Dupa pauza, compozitia lui Dmitri Sostakovici a delectat in continuare audienta.

La final, dl Alexandru Anastasiu a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari pentru un interesant video interviu, ce va putea fi urmarit intr-un material urmator in pagina ziarului nostru.